CONTACTGEGEVENS Tel. nr.: 06 361 388 98 Mail: atelier@lauramaria.nl Adres: Diepenbrockstraat 9 6904 ER Zevenaar Kvk nr.: 62478044
MEER INFO
SOCIAL MEDIA Volg Atelier Laura Maria en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

MIJN DRIJFVEER

Anderen inspireren en ondersteunen vanuit

mijn passie is voor mij het mooiste dat er is.

De verbinding met andere mensen zoeken en mij dienstbaar opstellen is mijn tweede natuur. Daarbij vind ik het heel interessant om te ontdekken wat er in mensen schuilgaat, wat hen bezighoudt en wat hun dromen zijn. Het geeft mij veel voldoening als ik van betekenis kan zijn voor anderen. Of het nu gaat om een grafisch ontwerp voor een bedrijf, een schilderij waar iemand zich in kan verliezen of dat ik iemand een leuke dag bezorg met een workshop.

MIJN KUNSTENAARSCHAP

Voor mij is het kunstenaarschap niet zozeer

een beroep, maar vooral een levenshouding.

Door vanuit menslievendheid naar de mens te kijken en vanuit verwondering naar de natuur en dieren, kan ik ook in de vergankelijkheid schoonheid zien en gelukkig worden van de kleinste dingen. Dit is een houding die essentieel is voor mij als kunstenaar, maar zeker ook voor mij als mens. Ook gaat het om zien en gezien worden. Iets waar ik niet alleen als kunstenaar maar ook als grafisch ontwerper veel mee bezig ben.

ZELFEXPRESSIE

Al vanaf de kleuterschool wilde ik niets anders doen dan

tekenen, knutselen en verhalen bedenken.

Creatief bezig zijn was voor mij als kind een vorm van zelfexpressie. Op die manier kon ik mijn gevoel uiten en alle prikkels en ervaringen van de dag verwerken. Ook voelde ik mij veilig in mijn eigen fantasiewereld. Dat was een plek waar ik me kon terugtrekken en opladen.

CREATIVITEIT ONTDEKKEN

Het was voor mij een verademing om mijn middelbare schooltijd

op de Vrije School te kunnen doorbrengen.

Er werden veel creatieve vakken aangeboden waar ik mijn hart aan kon ophalen. Van boekbinden tot speksteenbewerken en van euritmie tot toneel, bij alles was ik in mijn element. In die periode ontdekte ik echt mijn creativiteit en de innerlijke noodzaak ervan.

KUNSTENAARSCHAP ONTWIKKELEN

Na de opleidingen Grafische Vormgeving en Theater, volgde ik

de opleiding Holistisch Beeldend Kunstenaar.

Daar ging een wereld voor mij open. De vrijheid om vanuit mijn eigenheid het kunstenaarschap te mogen ontwikkelen was heerlijk. Ik studeerde af met een serie expressieve portretten in olieverf en exposeerde in museum het Marishuis onder de titel: ‘De Authentieke Kracht van de Imperfectie’.

VAN PASSIE TOT ONDERNEMING

Toen ik een atelierruimte aan huis kon realiseren kwam een

grote wens uit: van mijn passie mijn werk maken.

Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam als grafisch ontwerper en maak ik schilderijen in opdracht. Vanaf 2016 is daar het geven van workshops en cursussen bij gekomen. ‘Zien en gezien worden,’ is het motto in mijn atelier, omdat het de sleutel is tot de verbinding met het creatieve, met mensen onderling en de communicatie tussen bedrijf en consument.
GEVOLGDE CURSUSSEN, WORKSHOPS EN TRAININGEN Intuïtief Tekenen - Tekenpraktijk Jupiter (Raalte) Intuïtief Tekenen & Schilderen - Kunstenaar Rianne Marris (Goor) Creatief & Kunstzinnig werken - Kunstenaar Rianne Marris (Goor) Creatieve Therapie - Vrije Academie ‘t Pad (Kesteren) Natuurmystiek - Praktijk Ronald Nieuwenhuizen (Almere) GEVOLGDE OPLEIDINGEN

De Leer van het Zijn - Praktijk Ronald Nieuwenhuizen (Almere)

Grafische Vormgeving - Leidse Onderwijs Instelling Holistisch Beeldend Kunstenaar - Vrije Academie ‘t Pad (Kesteren) Artiest Drama/Theater - RijnIJssel College (Arnhem) Grafische Vormgeving - ROC Aventus (Apeldoorn)
L aura M aria A TELIER